LAJSNE – Završni ukras vašeg poda

Izbor laminata u Market Parket prodavnici 2021 #529

House photo created by vanitjan – www.freepik.com

Lajsne – završni ukras vašeg poda

Lajsne su izuzetno važan deo svakog enterijera, jer pomoću njih svaka prostorija, uz malo truda, može da izgleda potpuno drugačije. Bilo da se radi o lajsni za laminat, parket ili pločice, upotpuniće vaš prostor i jednoličnu prostoriju učiniće potpuno drugačijom.

Lajsne mogu učiniti veliku razliku kada govorimo o prostoriji, pa tako čak ne morate ni da menjate ceo pod da bi osvežili sobu, možete samo promeniti boju i dezen lajsne i soba će dobiti potpuno drugačiji izgled.

Osim svoje dekorativne uloge, lajsne imaju i zaštitnu ulogu. Ona može zaštititi zidove, pokriti neravnine i pukotine ili sakriti kablove. Mogu se koristiti i kao prelaz između različitih podnih površina ili prelaz između soba (aluminijumske lajsne). Možete pogledati ponudu prelaznih lajsni na linku.

Vrste lajsni

Na tržištu postoji veliki broj različitih vrsta lajsni, u zavisnosti od kog materijala su napravljene i kakva im je namena korišćenja. Tako postoje:

  1. Lajsne od medijapana– to su najčešće korišćene lajsne za laminat. Pogodne su za niže prostorije zbog svojih malih dimenzija (širine 3,5cm). Kompanija Market parket poseduje veliki izbor lajsni od medijapana.
  2. PVC lajsne – lajsne napravljene od kvalitetne PVC mase. Glavna prednost ovih lajsni je što u sredini imaju napravljen otvor za skrivanje kablova. Popularnost PVC lajsni sve više raste, zbog njihove praktičnosti i modernijeg izgleda.
  3. Drvene lajsne – drvo je jedan od najstarijih i najviše biranih materijala kada su lajsne u pitanju. Boju možete izjednačiti sa bojom Vašeg parketa.
  4. „Paint it“ lajsne– omogućavaju Vam da odaberete boju lajsni koje vi želite. To su mat bele lajsne, koje se mogu vrlo lako ofarbati u željenu boju.
  5. Aluminijumski profili – Najčešće u zlatnom ili srebrnom dezenu. Ovde postoji podela na prelazne lajsne, lajsne za visinsku razliku, ugaone lajsne, završne lajsne, lajsne za stepenice i drugo.

Kako odabrati visinu lajsni?

Izbor zavisi isključivo od vašeg ukusa, ne postoji optimalna visina. Visina lajsni se kreće od 4 pa do 10 cm. Naša preporuka je da ukoliko je prostorija sa visokim plafonom odaberete više lajsne i obrnuto. Dobra početna tačka kada je u pitanju visina, jeste da lajsna bude minimum 7% od visine plafona. Naravno, ovo je samo savet.

Boje i dezen

Ovde Vam ne možemo pomoći. Boja i dezena ima zaista mnogo, izbor je na vama, a da bi Vam olakšali, preporuka je da lajsna bude što približnija boji i dezenu poda. Naravno, ukoliko ste ljubitelji kontrasta, i svetla i tamnija kombinacija može biti dobitna kombinacija.

Cena

Cena lajsni varira u zavisnosti koju vrstu odaberete, a celokupnu ponudu možete pogledati na našem sajtu ili možete pozvati na broj 060/ 6800 710