Приказани сви од укупно 3 резултата

Deking

Velika ponuda Deking podova po sjajnim cenama. Dođite kod nas u salone Market Parket širom Srbije i uverite se. Sjajan izbor deking podova po veoma pristupačnim cenama.

U arhitekturi, deking je ravna površina otporna na veliku težinu, slična podu, ali obično izgrađena van kuće, često izdignuta od površine zemlje i povezana sa kućom. Izraz je generalizacija palube (engl. deck).

Drveni podovi mogu se koristiti na više načina: kao deo uređenja bašte, za proširenje životnog prostora kuće i kao alternativa elementima od kamena kao što su terase. Palube su napravljene od obrađene građe, kompozitne građe, kompozitnog materijala i aluminijuma. Drvo može biti zapadni crveni kedar, tikovina, mahagonij, ipe, obnovljeni i reciklirani ulin i drugo tvrdo drvo. Reciklirane daske mogu biti polietilen visoke gustine (HDPE), polistiren (PS) i PET plastika, kao i mešana plastika i drvena vlakna (često se nazivaju „kompozitna“ građa). Veštački proizvodi za podove se često nazivaju „drvo-plastični kompoziti“ (VPC).