Humani i društveno odgovorni karakter

Radnja - Laminat Market Parket #10

Humani i društveno odgovorni karakter

Privredno društvo Market Parket u svom sedištu u Požarevcu dobro je poznato kao društveno odgovorna firma koja se vrlo često odaziva humanim pozivima. Najčešće je to u vidu doniranja novčanih sredstava ili gotovog proizvoda, laminata ili parketa, zajedno sa ugradnjom istih. Tome svedoči veliki broj zahvalnica koje ova firma broji, odnosno direktor Dejan Dinić. Dejan svojim primerom podstiče druge privrednike da se odazovu kada je to gradu najviše potrebno.

Shodno tome, nabrojaćemo nekoliko poslednjih donacija od značaja našem gradu:
  1. Kao prvu i za sada poslednju donaciju, direktor PD „Market Parket“ Dejan Dinić donirao je novčana sredstva za kupovinu 3D štampača Opštoj bolnici u Požarevcu. Ova donacija je pomogla da su se prilikom pandemije Korona virusa mogli štampati viziri koji bi obezbedili zaštitu medicinskom osoblju. Više o ovom delu možete pročitati ovde https://www.ebranicevo.com/zdravstvenim-ustanovama-u-pozarevcu-donirana-medicinska-i-zastitna-oprema.
  2. Krajem prošle godine, takođe Opštoj bolnici Požarevac, firma je donirala novčana sredstva za kupovinu bronhoskopa zajedno sa ostalim privrednicima. Bronhoskopija je ključna metoda za dijagnostiku tumora pluća, a primenjuje se i u patološkim stanjima u pulmologiji za dijagnostiku bolesti, mada se ovaj aparat koristi i u terapijske svrhe u jedinicama intenzivne nege kod pacijenata na mehaničkoj ventilaciji. Takodje se može primeniti i za ekstrakciju stranih tela koje pacijenti aspiriraju u dušnik i bronhije. Više o ovoj donaciji možete saznati ovde www.sattelevizija.com/bolnica-dobila-bronhoskop.
  3. Ovog puta, donirao je lap top Centru za socijalni rad koji će se koristiti za potrebe dežurstava i intervencija u kriznim stanjima, a nešto ranije  donacijom podova omogućena je kompletna zamena podova u holovima sedišta ustanove. Ukupna vrednost ovih donacija je oko 170 hiljada dinara. https://ebranicevo.com/lap-top-donacija-koja-ce-olaksati-rad-sa-socijalno-ugrozenima.
  4. Ove godine dobili smo poziv za učešće u projektu renoviranja dečijeg odeljenja u Opštoj bolnici Požarevac. Ovde smo zajedno sa drugim privrednicima omogućili deci koja borave u bolnici, da im vreme provedeno tamo bude prijatnije uz lepši ambijent. PD “Market Parket” je pomoglo kompletnom zamenom podova. https://boom93.com/arhiva/info-arhiva/lokalne-vesti/renovirano-decje-odeljenje-u-bolnici-foto/
Nagrade

15. oktobra 2019. godine, na dan oslobođenja grada Požarevca odbor za dodeljivanje nagrada i povelja grada za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu i povelje o nagradi dodeljuju se između ostalog Privrednom društvu „Market- parket“ D.O.O. u Požarevcu.

Privredno društvo je osnovano 2004. godine, iz prethodne porodične firme, koja je poslovala više od 30 godina. Ima 40 zaposlenih i ima veliki godišnji prihod. Posluje u 8 prodajnih salona, a takođe se bavi izvozom na strana tržišta. Nemoguće je nabrojati sve donacije „Market – parketa“ školama na teritoriji Grada Požarevca i učešće u raznim projektima. Privredno društvo „Market – parket“ je dalo veliki doprinos u privredi Grada Požarevca.

Mimo svih gore navedenih clanaka, donacije kojima se ovo preduzeće odazvalo, a za ista humana dela dobila zahvalnicu su i od Osnovne škole u Požarevcu, Kralj Aleksandar I, Dositej Obradović i Sveti Sava, kao i o.š. “Božidar Dimitrijević Kozica” Bradarca, zatim srednja Ekonomska škola, Požarevačka gimnazija. Minstarstvo Pravde zahvalilo se za doprinos na poboljšavanju radnih i smeštajnih uslova. Kolo srpskih sestara za dobročinstvo i saradnju, Požarevački šahovski klub, Košarkaški klub kao i “Dečje srce” za doprinos, saradnju i pruženu pomoć i podršku.

Emisije koje imaju humanitarni karakter, a sa kojima sarađujemo su “Sa Tamarom u akciji” i “Kuća od srca”https://www.facebook.com/stamaromuakciji/posts/2310311499257329/

– Humani i društveno odgovorni karakter