Klase korišćenja 31, 32, 33. Koju izabrati?

Klase laminata Market Parket

Šta je to klasa korišćenja?

Podovi tokom dana podnose mnogo – konstantno hodanje, grebanje, prosipanje, pritisak nameštaja. Svi laminatni podovi su dugotrajni i otporni na mnoge vrste oštećenja, ali neki podovi su napravljeni da budu otporniji od drugih kako bi zadovoljili posebne potrebe u kući ili poslovnom prostoru. Jedan od načina da utvrdite da li je vaš laminatni pod dovoljno čvrst za svakodnevnu upotrebu u vašem prostoru je sagledavanje njegove ocene klase korišćenja ili abrazije. Ako postavljate novi laminat,trebalo bi se upoznati sa ocenama klase laminata kako biste napravili najbolji izbor za svoje potrebe.

Ako nikada ranije niste čuli za ocenu klase korišćenja laminata, ne brinite! Objasnićemo sve što treba da znate, uključujući kako da izaberete najbolje za svoju sobu ili poslovnu zgradu.

Laminatni podovi dostupni su u različitim stilovima, uzorcima, teksturama i bojama, bez obzira na klasu korišćenja. Ocene nemaju za cilj razlikovanje nekvalitetnih podova od visokokvalitetnih. Umesto toga, oni su jednostavan način za klasifikaciju laminatnih podova u različite kategorije, tako da možete napraviti zdravu investiciju za svoj prostor.

Kako se ocenjuje laminatni pod?

Gornji sloj laminatnih podova naziva se „habajući sloj“. Ovde se nalazi zaštitni premaz koji čuva vaš pod od vlage i mrlja. Tokom ispitivanja, koriste se različite tehnike i metode da namerno istroše zaštitni premaz na habajućem sloju i vide koliko je svaki komad poda podložan i izdržljiv.

Koje su različite ocene klase korišćenja za laminatne podove?

  • Klasa 31/AC3. AC3 podovi su najtrajniji stambeni laminat i najlakši oblik komercijalnog laminata. Koristite ga u stambenim prostorima sa puno dnevnog habanja i poslovnim prostorima sa slabim pešačkim prometom.
  • Klasa 32/AC4. Koristite ovaj pod u umereno prometnim zonama vašeg prostora.
  • Klasa 33/AC5. AC5 je najtrajniji laminatni pod koji je dostupan i izdržava najprometnije poslovne prostore.

Niže klase:

  • AC1. AC1 podovi su najlakša klasa laminata za umerenu stambenu upotrebu. Dizajniran je da izdrži slab pešački saobraćaj.
  • AC2. Podovi AC2 su za opštu stambenu upotrebu. Koristite ovo u prostorijama koje imaju umeren promet pešaka.

Što je veća ocena, podovi su skuplji, ali su ti troškovi dugoročna investicija. Potreban vam je pravi tip poda koji traje duže bez potrebe za popravkom ili zamenom. Odabirom pravih podova klase laminata dobićete najveću vrednost za svoju investiciju.

Ako se pitate koja je idelna klasa otpornosti laminata za vašu kuću ili poslovni prostor, klasa 32 i 33 su se pokazale kao najotpornije i najdugotrajnije klase.

Pronađite potreban laminatni pod i odgovarajuću klasu u Market Parketu!